Houten woningbouw

Als u op dit moment overweegt om een huis te bouwen voor uw gezin, denk dan aan een houten karkas privé-woning. Dit huis heeft een prachtige isolatie, het is natuurlijk en daardoor het meest gunstig voor de gezondheid. Bovendien is dit type huis relatief snel gebouwd en heeft het lage bouw- en exploitatiekosten.

Houten huis bouwen – lang gebruikte en populaire technologie.

Ieder mens wil verder van het lawaai en de ondeugende buren wonen, dichter bij de natuur, daarom ontstaat vroeg of laat de wens om een eigen huis te bouwen. Voordat u een serieuze beslissing neemt om een houten huis voor uw gezin te bouwen, moet u rekening houden met verschillende variaties van belangrijke aspecten – wat de fundering van het huis zal zijn, welke warmte-isolatiematerialen u zult kiezen, hoe u zult communiceren, wat voor soort binnenhuisdecoratie u zult kiezen, geluidsisolatie, enz. Veel mensen kiezen daarnaast voor een veranda van  Veranda Van Der Bauwhede.

Hout is een van de natuurlijke materialen, die altijd al door mensen werd gebruikt voor de bouw. Houten huizen zijn lang geleden gebouwd in Scandinavische landen, Japan, de VS en Canada. Eerdere houten huizen werden gevonden in Duitsland, zijn ongeveer 800 jaar oud. Het bewijst, dat door het gebruik van een goede technologie, het mogelijk is om een duurzaam houten huis te bouwen. De karkastechnologie in het gebouw is al lang geleden gebruikt. Maar relatief recentelijk (de laatste decennia) is deze technologie populair geworden bij de bouw van particuliere woningen, omdat het bijzondere voordelen heeft.

De meest praktische, snelle en comfortabele oplossing is een houten huis, dat geproduceerd wordt uit de industrieel geproduceerde houten karkassystemen, daarom wordt zo’n huis ook wel een modulaire woning, prefab huis of paneelhuis genoemd. Deze technologie laat toe om een gebouw zeer snel te bouwen (ca. in drie maanden) en een modern huis bouwen kan snel en nauwkeurig, omdat er veel minder gebruik wordt gemaakt van menselijke arbeid.

Zeer essentieel in onze klimaatzone – het is mogelijk om een huis te bouwen in elk seizoen en onder alle weersomstandigheden. Het bouwen van andere soorten huizen – baksteen, blok, betonnen huis enz., het gebeurt, dat door de weersomstandigheden het bouwproces voor een lange tijd stopt.

Houten karkashuisfunderingen zijn niet zwaar, daarom is een bouwproces van dit soort gebouwen erg populair in gebieden, waar er seismisch actieve zones zijn. Er moet rekening worden gehouden met het feit dat de funderingen van de houten karkassen de voorkeur verdienen om te bouwen tot de periode, wanneer de tijd van de vorst aanbreekt. Als het bouwproces tijdens de vorstperiode plaatsvindt, kan dit de kwaliteit van de funderingen van het gebouw beïnvloeden. Gevelreiniging is ook niet nodig bij een houten huis.

De constructie van het houten huis is in het geval van het gewicht relatief licht, als het wordt vergeleken met andere soorten gebouwen, bijvoorbeeld betonnen huizen, bakstenen huizen of blokhutten. Dankzij de lichte constructie van het huis hoeft u niet te wachten, totdat het huis “zit”, u kunt er al na de bouw in gaan wonen.

Houten karkashuis is energiezuinig, omdat de muren een hoge warmte-isolatiewaarde en een lage warmtegeleiding van de omhullende structuren hebben en door het gebruik van moderne, efficiënte warmte-isolatiematerialen zijn de verwarmingskosten lager. In de zomer is het in het houten karkashuis koel en in de winter geven de houten muren warmte af, zodat u zich comfortabel voelt. Dit type huis heeft ook een goede geluidsisolatie, lage bouwkosten, omdat de ruwbouwtechnologie een betaalbare prijs heeft en eenvoudig te monteren is.

Het is mogelijk om de gewenste architectuur en decoratie voor uw  Exclusieve villabouw op maat te creëren.

Houten ruwbouw (geprefabriceerde woning, modulaire woning of paneelhuis) kan in elk ontwerp worden gemaakt. Zeer gunstige resolutie zijn kant-en-klare projecten. Bijvoorbeeld, een bedrijf “North Houses” biedt ongeveer 30 kant-en-klare prive-huis projecten – voor elke smaak, behoeften gezinnen met grotere of kleinere mensen bedrag. Het bedrijf biedt ook kant-en-klare projecten van houten karkassen huizen (met een kleine ruimte), zullen deze huizen geschikt zijn voor een paar of voor de ene persoon.

Luxe villabouw biedt de mogelijkheid om een houten karkas huis te bouwen, met behulp van een individueel project, dan kan een klant zijn eigen ideeën, fantasieën en wensen te realiseren.

Als het houten karkashuis wordt gebouwd, is het mogelijk om naar wens van de klant een binnenhuisdecoratie te maken. Een houten cascowoning kan eruit zien als een bakstenen huis of een huis met een decoratieve bepleistering.

Gemakkelijk uit te rusten, te slopen en te verwijderen

Het houten karkasgebouw is relatief gezien gunstiger voor de constructie van de technische communicatie – het intrekken en verbergen in de muren. Zo zijn de verwarmings- en waterbuizen relatief gemakkelijk in te trekken door de muren, waardoor het buitenaanzicht van het gebouw niet wordt gesloopt. Belangrijk is dat het dankzij de houten karkastechnologie mogelijk is om gemakkelijk toegang te krijgen tot de communicatie als dat nodig is en om reparaties uit te voeren. Ook de warmte-isolatie is eenvoudig en zonder problemen te veranderen

Architect gezocht? Kies voor Architect Antwerpen