Tips en advies

Voordat u een houten vloer installeert, is het belangrijk om te weten welke soorten houten vloeren beschikbaar zijn. Het leren kennen van de voors en tegens, kosten en ontwerpopties die beschikbaar zijn voor: laminaat, massief hardhout, geconstrueerd hardhout, bamboe en kurk zal helpen om de juiste vloer te selecteren voor het project.

Laminaatvloeren

Laminaatvloeren worden gemaakt door lagen vezelplaat samen te drukken en een fotografisch beeld van houtnerf, steen of tegelpatroon over de vezelplaat te plaatsen. Nadat het beeld aan het oppervlak is toegevoegd, wordt een beschermende coating toegevoegd om schade te voorkomen en de vloer af te werken.

Het is een kosteneffectieve optie die bestand is tegen een bepaalde hoeveelheid slijtage. Voor een eenvoudige installatie kiest u voor click-lock. De planken zullen in elkaar klikken en kunnen over andere vloeren worden gelegd. Ook ideaal voor woonruimtes, en sommige merken kunnen het zelfs bouwen met een waterdichte kern, waardoor het kan worden gebruikt in gebieden waar water een probleem kan zijn. Wij raden u aan om de garantie goed te bekijken voordat u het in de badkamer plaatst.

Laminaat van topkwaliteit past niet bij de uitstraling van echt houten vloeren. De plekken waar de planken samenkomen zullen na verloop van tijd aanzienlijk verslijten en wanneer er schade optreedt, is dit geen eenvoudige reparatie. Het vocht beschadigt het laminaat gemakkelijk en wanneer die schade optreedt, kan het niet worden gerepareerd. Als het laminaat niet correct wordt gelegd, zal het niet aantrekkelijk zijn voor potentiële huurders of kopers. Houten tuinmeubelen

Afhankelijk van het merk en de stijl, zal het laminaat variëren van 0,50 tot 6 dollar per vierkante meter. Er is een verscheidenheid aan stijlen om elk decor in laminaat aan te passen. Laminaat van hoge kwaliteit kan zelfs voorzien zijn van afbeeldingen van knoesten en andere kenmerken van natuurlijk hout.

Hardhouten vloeren

Massieve hardhouten vloerplanken worden gemaakt van een stuk hout en zijn zo gemaakt dat ze 18 tot 20 mm dik zijn. De planken worden gemaakt met een messing en groef om in elkaar te passen voor de installatie. Afhankelijk van de houtsoort zullen bepaalde vloeren harder zijn dan andere. Hoe harder de vloer, hoe minder gevoelig voor deuken en krassen. De vloer kan meerdere malen geschuurd en geraffineerd worden om zijn schoonheid te herstellen, waarbij het totale aantal keren wordt bepaald door de diepte van de tong vanaf de bovenkant van de plank. Houten picknicktafel

Massief hardhout is een uitstekende manier om een woning of bedrijf visueel aantrekkelijker te maken. Het kan ook waarde toevoegen aan een huis of bedrijf als het later op de markt wordt gebracht.

Massief hardhout zal in vochtige omstandigheden opzwellen en krimpen als het gebied opdroogt. De vormverandering kan het uiterlijk van de vloer veranderen en problemen veroorzaken. De installatie is een complex proces, en voor het beste uitzicht moet het met grote zorg worden uitgevoerd. Dit is de duurste optie voor degenen die winkelen voor houten vloeren.

De prijzen zullen variëren afhankelijk van de houtsoort en de kosten van de ruwe vorm.

Vloerbedekking

Het hardhout wordt gemaakt met behulp van drie tot vier aan elkaar gelijmde lagen hout, waardoor een 14 mm dikke plank ontstaat. Een echt houtoppervlak van ongeveer 4 mm dik wordt op de bovenkant aangebracht om het een bepaald aantal keren te schuren en te veredelen om tekenen van beschadiging, slijtage en scheuren te verwijderen.

De constructie van het hardhout zorgt voor een stabieler product. Door de grotere stabiliteit is het minder gevoelig voor veranderingen in temperatuur en vochtigheidsgraad in de ruimte. Dit type vloer is aantrekkelijker dan een laminaatvloer, maar het is ook minder duur dan massieve hardhouten vloeren. Table bois

Afhankelijk van de stijl en het merk, zal een houten vloer variëren van 2 tot 11 dollar per vierkante meter. Ontworpen hardhouten vloeren komen in een verscheidenheid van stijlen om elk decor te passen.

Bamboe vloeren

Bamboevloeren zijn afkomstig van bamboegrasstengels die prominent aanwezig zijn in Azië. De vloeren worden geproduceerd in China en zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen die passen bij de verschillende decoratieve mogelijkheden. Omdat het een tropisch gras is in tegenstelling tot hout voor bomen, is het van nature bestand tegen vocht. De vloer wordt geproduceerd door het samenpersen van vezels onder hoge druk.

Niet alleen is bamboe bestand tegen vocht, maar het is ook milieuvriendelijk en een optimale keuze voor degenen die op zoek zijn naar “groen” te bouwen. De plant groeit sneller en heeft minder tijd nodig om te hergroeien dan een typische hardhoutboom, waardoor hij niet bijdraagt aan de ontbossing. Bamboevloeren zijn zachter dan traditionele hardhoutsoorten, dus het zal geen pijn doen als er lange tijd op wordt gestaan. De zachtheid van de vloer zal ook het geluid verminderen. Table de jardin bois

De ondergang van bamboe is de kosten en de broosheid ervan. Ondanks het feit dat het een duurzaam type vloer is, is het gevoeliger voor dingetjes en krassen dan andere houten vloeren. Door de kosten van de invoer uit China en de zorg die moet worden genomen tijdens de installatie, is het een veel duurdere optie dan traditioneel hardhout.

Een van de beste dingen aan kurkvloeren is dat ze milieuvriendelijk zijn omdat kurk een duurzame en hernieuwbare bron is. De natuurlijke schoonheid van het materiaal kan in elk decor passen. De structuur van de kurk zorgt voor een natuurlijk comfort en zachtheid om schokken te absorberen. Dit is de reden waarom het gebruik van kurkvloeren een goede toepassing is in gebieden waar mensen voor langere tijd op hun voeten zullen staan. Het gebruik van kurkvloeren zal het lawaai van het verkeer of het vallen van voorwerpen verminderen, ook vanwege de structuur van het kurkmateriaal. De natuurlijke eigenschappen van het materiaal maken het gezond omdat het niet alleen bestand is tegen insecten, maar ook hypoallergeen is.

Een van de nadelen van kurkvloeren is de kostprijs. Het is duurder dan andere houten vloeren. De kosten van de invoer, plus materiaal, plus de installatie is meer dan veel budgetten aankunnen. Door de zachte aard van de vloer, is het gemakkelijk beschadigd door meubels en schoenen, maar het kan en moet worden beschermd, net als elk ander type houten vloer.

Kurk vloeren kosten beginnen bij  3 euro voor tegels. De prijs stijgt als het gaat om planken en vlekken.

Meer weten over de kenmerken van dit soort houten vloeren zal de keuze voor elk project een stuk gemakkelijker maken. Zorg ervoor dat u de beste keuze maakt voor uw eigen budget, locatie en decor.