Vloer leggen

Voor spijkerinstallaties over een houten ondervloer wordt de stelling tijdbesparend en geeft men een beter beeld van Video op deze pagina de totale kleur en het uiterlijk van de installatie. Stellingen worden gedefinieerd als het leggen van de vloer voordat deze wordt genageld. Ik heb een aantal professionals gezien die een stuk per keer uit dozen zouden trekken, het op zijn plaats zouden zetten en thuis zouden spijkeren. Dit is zeer tijdrovend en je krijgt geen goede kleur en lengte mix.

Maakt het mogelijk voor een goede kleurenmix

Er is niets erger dan te kijken naar een gloednieuwe Racking out houten vloerinstallatie met donkere en lichtgekleurde planken die over de vloer zijn gebundeld. Hetzelfde geldt voor een slechte verdeling van de lengtes, aangezien bijna alle massief hardhout in willekeurige lengte wordt geproduceerd. Rekken voorkomt het bundelen van kleinere stukken in één gebied, op voorwaarde dat men er een oogje op houdt. Over het algemeen geven we de voorkeur aan 4-5 bundels of dozen hardhout, omdat de kans groot is dat u lichte en donkerder gekleurde bundels tegenkomt. “Mortex gietvloer

Big Time Saver

Andere voordelen van stellingen als u tegen een schuine wand aanloopt, zijn het voorsnijden van de hoeken, in plaats van het maken van tientallen uitstapjes terug naar het snijgebied. Stellingen maken ook een eindcontrole van de vloerbedekking op afwerkingskwaliteit en het frezen voor de eigenlijke bevestiging mogelijk. Soms kun je niet elke fout in de vloer zien, maar als je er staand naar kijkt, heb je waarschijnlijk een beter zicht. Houd er rekening mee dat als er defect hardhout is geïnstalleerd, geen enkele fabrikant dit als een claim zal beschouwen en dat het ook niet onder de garantie valt. Het is de verantwoordelijkheid van de installateurs om de eindinspectie van de kapsalon inrichting uit te voeren.

Onze tweede afbeelding hierboven toont een voorgedefinieerde American Cherry die is gerekt om een gebied tot aan de muurlijn te vullen. Door het gebruik van 4-5 dozen krijgt u niet alleen de kleur- en korrelvariatie, maar ook de lengtes worden overeenkomstig gemengd. Vermijd ook het bundelen van kleinere en grotere stukken; deze moeten willekeurig worden geplaatst. Eindverbindingen moeten zo ver mogelijk uit elkaar liggen, maar zes inch lijkt een voorkeursminimum te zijn onder professionele installateurs voor producten van drie inch breed en minder. Voor brede plankenvloeren moet de afstand groter worden. Eindverbindingen mogen niet worden herhaald met volgende rijen.

Onafgewerkte vloeren

Voor onafgewerkte houten vloeren moet de aandacht voor de kleurenmix meer uitgesproken zijn. Hoewel sommige stukken er op het randje van de kleur uitzien, is het waarschijnlijk verstandig om ze opzij te gooien. Als er eenmaal een afwerking is aangebracht, kunnen ze echt opvallen.

De meeste installateurs van hardhout geven de voorkeur aan het gebruik van asfaltviltpapier nr. 15 dat op de ondervloer wordt gelegd voorafgaand aan de stelling. Asfalt Rekken van onafgewerkt hardhoutvilt of standaard dakbedekkingspapier biedt een paar voordelen, omdat het een vochtvertrager is en in sommige gevallen piepen kan onderdrukken. Het moet parallel aan de installatie worden gelegd en de naden overlappen. Rekken moet worden gedaan van links naar rechts van de lay-out als je rechtshandig, maar kan worden omgekeerd als het starten van een onregelmatige muur (zorgt voor gemakkelijker zaagsneden).

Omkeerborden bij de muur

Bij het bereiken van de andere kant tijdens het rekken is het niet nodig om elke plank te meten om te passen. U hoeft alleen maar de plank om te keren op de plaats waar de tong en de tong naar elkaar toe zijn gericht en deze losjes in dat gebied te leggen. Dit is ook een goede methode om materiaal te besparen door zoveel mogelijk te gebruiken.

Zorg ervoor dat het eindstuk met de tong tegen de tong methode wordt gestoten op de stopplaats (plank/droogwand) en plaats een potloodmarkering waar de snede zal komen te staan. Voor massief materiaal is een goede vuistregel om voldoende uitzetting toe te staan gelijk aan de dikte van het product. Voor kleinere lay-outs is 3/4″ expansie niet nodig, maar verstandig om de gewoonte te behouden om dit te doen.

Uitzondering op Underlayment

In het geval van een vaste 3/4 inch brede plank die wordt gebruikt in gebieden die gevoelig zijn voor hoge vochtigheid en vocht, kiezen veel professionals voor de lijm- en klitnagelmethode in plaats van het gebruik van asfaltpapier. Het lijmen met een kwaliteitsvolle ondervloerlijm of Bostiks Best zal de cupping van breder materiaal belemmeren.

Interessant en relevant

Gamma trapliften

Uitsluitend met de grootste zorg en de meest kwaliteitsvolle onderdelen installeren wij een lift. Onze professionele aanpak levert alleen maar tevreden klanten op. Voor elke situatie vinden wij een oplossing. De monteur van elke lift werkt met de grootste precisie. Méér dan 50 jaar ervaring en expertise verzekert iedere klant in België een lift

Montage en demontage stellingbouw op maat.

Gespecialiseerd in het plaatsen van allerhande stellingen. Gratis offerte! Elk project op maat. Meer dan 10jaar ervaring. Vakkennis in huis. Gratis offerte op maat.

waterverzachter expert

Kies de Waterverzachter die bij jou past en verbruik minder energie. Eenvoudig besparen. Geniet van het comfort van Zacht water dankzij een waterverzachter  Gratis offerte. Tot 15 jaar garantie. Onderhoud van alle merken. Professionele service.